CZY WIESZ CO JESZ?

Lekcja modelowa: Czy wiesz co jesz?...
czyli kuchnia to wielkie laboratorium chemiczne - badamy wybrane produkty żywnościowe

Serdecznie zapraszamy w dniu 10 marca 2016r.(czwartek) nauczycieli chemii i biologii z gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych do obserwacji lekcji modelowej przygotowanej przez Panią Dorotę Woźniak- wieloletniego i doświadczonego nauczyciela chemii w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego. Zajęcia rozpoczynają się o godz. 10.00 w ZSPS w Łodzi ul. Franciszkańska 137. (Z portierni szkolnej goście będą przeprowadzeni do sali laboratoryjnej gdzie odbędzie się spotkanie.) Ze względów organizacyjnych i lokalowych prosimy nauczycieli zgłoszonych mailowo lub telefonicznie do udziału w spotkaniu o wcześniejsze przybycie z zapasem ok. 20 min. Ze względu na małą salę laboratoryjną w spotkaniu może uczestniczyć max do 8 nauczycieli. Celem spotkania jest zaprezentowanie rozwiązań dydaktycznych i metodycznych w pracy z uczniami w ramach zajęć poświęconych analizie żywności z wykorzystaniem eksperymentu laboratoryjnego. Podczas zajęć planowane jest stosowanie w badaniach żywności metod jakościowych i ilościowych. Wszystkich chętnych nauczycieli prosimy o kontakt mailem na adres ekologia@wckp.lodz.pl do dnia 09.03. 2016r. lub telefonicznie pod numer 501288757 ( w godz 17.00-20.00).

Serdecznie zapraszamy.

Opracowała:
Dorota Zielińska doradca metodyczny ds. ekologii

Załączniki: